Перелік питань вступного інструктажу
ПЕРЕЛІК
питань вступного інструктажу для працівників
Крайниківського ЗДО ( ясла- садка) Хустської ТГ
-
Загальні відомості про заклад, характерні особливості діяльності, об’єкти підвищеної небезпеки.
-
Загальні правила поведінки працівників на території закладу, у виробничих та допоміжних приміщеннях.
-
Основні положення Закону України „Про охорону праці”, Кодексу законів про працю та нормативних актів про охорону праці, вирішення спірних питань між роботодавцем та працівником:
-
трудовий договір, робочий час та час відпочинку. Охорона праці жінок та осіб, молодших за 18 років. Колективний договір, пільги та відшкодування за важкі та шкідливі умови праці.
-
правила внутрішнього трудового розпорядку закладу, відповідальність за порушення цих правил.
-
система управління охороною праці, державний нагляд та громадський контроль за охороною праці в закладі:
-
обов”язки власника з охорони праці;
-
обов”язки працівника щодо виконання вимог нормативних актів про охорону праці;
-
права працівника з охорони праці при укладанні трудового договору та під час роботи в закладі;
-
відповідальність працівників за порушення вимог з охорони праці;
-
попередні та періодичні медичні огляди;
-
соціальне страхування від нещасних випадків та профзахворювань;
-
навчання з питань охорони праці.
-
Методи та засоби запобігання нещасним випадкам та професійним захворюванням, засоби індивідуального та колективного захисту, питання електробезпеки.
-
Основні вимоги виробничої санітарії та особистої гігієни.
-
Обставини та причини окремих характерних нещасних випадків та аварій, які сталися в закладі через порушення вимог безпеки.
-
Порядок розслідування та оформлення документації щодо нещасних випадків та професійних захворювань.
-
Пожежна безпека. Способи та засоби запобігання пожежам, вибухам, аваріям. Дії персоналу при їх виникненні. Чинні документи з питань пожежної безпеки. Способи застосування первинних засобів пожежегасіння.
-
Перша допомога потерпілим. Дії працівників у разі нещасного випадку та аварії в закладі.